Selecteer een pagina

Wijchenaar Tijs Berens wil dat 95% van de kinderen met de diagnose kanker geneest. Hij hoopt met zijn goede doelen plan Culinair Doneren € 10.000,– op te halen voor Kika. Op woensdag 25 februari is het eatertainment in restaurant Vesta.

Iedereen in zijn leven heeft wel eens te maken gehad met  de vreselijke ziekte kanker. Ook Tijs Berens kwam er mee in aanraking. Dat was voor hem de aanleiding om iets te doen voor de bestrijding van kanker en met name voor Kika. En zo kwam Tijs op het idee van Culinair Doneren. Bij Culinair Doneren krijgen de bezoekers voor € 55,– een compleet verzorgde avond uit met zang en eten, eatertainment, aangeboden.

Wijchenaar Frans Schoenaker, eigenaar van Vesta in Nederasselt, twijfelde geen moment en stelde graag zijn restaurant en zijn personeel ter beschikking. “Ik vind dit een erg goed initiatief van een Wijchense jongen en daarom draag ik graag mijn steentje bij. Ook mijn personeel zal ’s avonds gratis de gasten bedienen.”

     Het sfeervol ingerichte restaurant Vesta
Tijs gaat Culinair Doneren voor KiKa - Vesta

Oom Dick van Eeuwijk, met zijn 30-jarige horeca-ervaring, hoefde niet na te denken toen Tijs hem vroeg om te helpen. “Op een dergelijk initiatief voor een goed doel als Kika mag je nooit “nee” zeggen,” aldus Dick. Dick ging meteen aan de slag en binnen twintig minuten had hij een volledig gesponsord menu geregeld. Samen met de keuken brigade van Vesta gaat Dick ’s avonds een culinair vijf gangen menu serveren, bestaande uit een voorgerecht, soepje, visgerecht, vleesgerecht en een grand dessert. En tussendoor af en toe een heerlijke amuse en een drankje. Dick vervolgt met :“Het is voor mij een uitdaging om de gasten helemaal tevreden naar huis te laten gaan. En dat het dan ook nog voor een goed doel is, is de slagroom op het toetje.” Ook de Wijchense bedrijven van Eldijk, Intersport  Snelders, De Blauwe Steen, Geen Punt en Jansen Bouwontwikkeling droegen hun steentje bij.

’s Avonds wordt er tevens een veiling gehouden. Zo wordt er o.a. een Ajaxshirt met daarop alle handtekeningen van de selectie geveild, een schilderij van Frans van den Heuvel en een beeld van de Wijchense kunstenaar Rob Oltheten. En de opbrengst is volledig voor Kika. Ook zal er een loterij worden gehouden met prijzen van diverse lokale ondernemers.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Jos Hilgers. Jos is een bekende Wijchense muzikant die in diverse bands heeft gespeeld. Ook hij doet dit graag voor Kika.
De presentatie op deze avond is in handen van Raymond Janssen, o.a. bekend van 024Onderneemt.
Alle gasten krijgen aan het eind van de avond een leuk aandenken mee naar huis.
Het gaat, volgens Tijs, zeker een fantastische avond worden. Mensen kunnen zich via de website www.culinairdoneren.nl aanmelden voor deze avond.

Op de foto van links naar rechts: Tijs Berens, Dick van Eeuwijk en Frans Schoenaker

Bron: http://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20150119/tijs-gaat-culinair-doneren-voor-kika/

Share This

Share This

Share this post with your friends!