Selecteer een pagina

Op Tweede Paasdag (6 april) is het zover. Dan vindt Culinair Doneren plaats in Cultureel Centrum Jan van Besouw. Initiator Paul Heijlands loopt op 1 november 2015 de New York marathon voor stichting Kika en bedacht het concept Culinair Doneren om op een originele manier geld in te zamelen. Vier maanden later zijn alle puzzelstukjes op zijn plaats gevallen en belooft het een bijzondere avond te worden.

In november 2014 was het idee ontstaan om via Run for KiKa marathon de New York marathon lopen. Één van de voorwaarden die deze organisatie stelt is dat elke deelnemer minimaal € 5.750,- euro op moet halen voor stichting KiKa. Met een broer in de horeca, was het idee Culinair Doneren al snel geboren. Het idee was om een gezellige avond uit te organiseren waarbij alle ingrediënten mede mogelijk worden gemaakt door lokale ondernemers zodat de volledige opbrengsten ten goede komen van het goede doel. Nu vier maanden verder kijkt Paul tevreden terug.

“Je begint met een idee om alles gesponsord te krijgen, maar het is en blijft toch wel spannend of het ook daadwerkelijk gaat lukken” zegt Paul. Paul kan in ieder geval opgelucht adem halen. Alle puzzelstukjes zijn op z’n plek gevallen en alle ingrediënten van de avond zijn gesponsord door lokale ondernemers. Hierbij laat Paul elke ondernemer uitblinken in hetgeen hij goed in is. Zo sponsort groenteman Gubbels de groenten, Keurslager van Hest een deel van het vlees, Mercury Rentals zorgt voor het licht en geluid, Vos & Partners verzorgen een deel van de wijnen en zo zijn er nog dertig ondernemers die hun bijdrage leveren. Alle ingrediënten zijn gesponsord tot aan de servetten toe.

Het programma van de avond heeft ook meer vorm gekregen. Naast het vijfgangenmenu en de bijpassende wijnen verzorgen in afwisseling van elkaar Dennis Pijpers met saxofonist en het akoestische bandje The Unexpected Company de achtergrondmuziek. Daarnaast komt Frits Hirschstein (oprichter van KiKa) wat meer vertellen over de reeds behaalde resultaten en de ambitieuze doelstelling van KiKa. Verder heeft Paul enkele leuke prijzen weten te bemachtigen voor de loterij en de veiling.

Paul zijn wens nu is dat het helemaal uitverkocht is. Er zijn momenteel nog een twintigtal tickets verkrijgbaar. Voor het verzorgde avondje uit inclusief het vijfgangenmenu, bijpassende wijnen en entertainment betaalt u 69 euro. Op donderdagavond 23:59 sluit de verkoop. Voor de tickets en meer informatie kunt u terecht op www.culinairdoneren.nl/goirle

Bron: Goirles Belang, woensdag 1 april 2015
Fotografie: Roel van Diem

Share This

Share This

Share this post with your friends!