Selecteer een pagina

Paul Heijlands (27) heeft een creatieve manier bedacht om geld in te zamelen voor Stichting Kika. Samen met Tijs Berens heeft hij het initiatief Culinair Doneren opgezet, een verzorgd avondje uit met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen.

‘’Het idee is ontstaan uit de liefde voor marathons. Tijs en ik hebben al jaren de marathon van New York bovenaan op onze bucketlist staan. Toen wij erachter kwamen dat je mee kon doen aan de marathon van New York door een bepaald bedrag aan sponsorgeld op te halen voor Kika, waren wij gelijk om’’, zo zegt Paul Heijlands.

De gehele opbrengst gaat naar Run for KiKa, doordat de ingrediënten van de avond mede mogelijk worden gemaakt door lokale ondernemers. ‘’De mensen krijgen op de avond een 5-gangen diner voorgeschoteld bereid door de chefkoks van restaurant De Eetkamer, Taste, Le Bistro, Rodeo en Eetkaffee Mozes. Bij elke gang ontvangt men een bijpassende wijn. Daarnaast vindt er een loterij en veiling plaats en worden de mensen voorzien van lokale entertainment’’, aldus Paul.Het doel van Paul is om in totaal tienduizend euro op te halen met het evenement. Maar daar blijft het niet bij. Ook in meerdere delen van het land wordt het initiatief opgepakt. In Wijchen vindt vandaag (25 februari) de eerste en uitverkochte editie plaats, georganiseerd door Tijs. De bedoeling is dat er ook in Vlijmen, Geldermalsen en de Randstad edities van Culinair Doneren gaan plaatsvinden.

De avond Culinair Doneren Goirle vindt op 6 April (2e Paasdag) plaats in Cultureel Centrum Jan van Besouw. Voor het verzorgde avondje uit inclusief het vijfgangenmenu, bijpassende wijnen en entertainment betaalt u 69 euro. Van de 150 tickets zijn er nu al meer dan twintig verkocht.

Voor de tickets kunt u terecht op www.culinairdoneren.nl/goirle

door Lars Legeer

Bron: Goirles Belang, 25/02/2015

Share This

Share This

Share this post with your friends!