Selecteer een pagina

25 februari is het zover: dan vindt de Wijchense editie van Culinair Doneren plaats. Zoals in januari aangekondigd organiseert Tijs Berens in samenwerking met Frans Schoenaker en oom Dick van Eeuwijk een complete avond “eatertainmaint” in restaurant Vesta. Opbrengsten van de avond komen ten goede van Run for KiKa, een initiatief voor Stichting KiKa.

Met een week  te gaan zijn er nog slechts zeven tickets beschikbaar voor 25 februari. “Het gaat uitstekend en ik had niet durven hopen dat het zo een vaart zou nemen met de ticket verkoop. Mensen reageren hartstikke enthousiast op het initiatief, dat geeft zoveel energie!”, geeft Tijs Berens aan.

Buiten de ticket verkoop staat ook de organisatie niet stil: met behulp van een grote groep lokale ondernemers zijn de kosten voor het evenement nul. Iedere gast krijgt per gang de mogelijkheid om een bijpassende wijn te drinken, gesponsord welteverstaan. KiKa oprichter Frits Hirschstein kreeg ook lucht van het evenement Culinair Doneren en was meteen erg enthousiast. Tijdens de avond in Vesta zal hij er zijn om mee te dineren en om een stukje geschiedenis over KiKa te vertellen. Wijchens top-atleet, lange afstandloper Jesper van der Wielen zal ingaan op zijn ervaringen in de hardloop-top van Nederland, voor Tijs zelf ook erg interessant: “Ik zal in november 42 kilometer door de New Yorkse straten moeten gaan lopen, zoveel heb ik nog nooit gelopen aan één stuk, dus wat tips kan ik zeker gebruiken!”

Buiten een gevulde maag zullen er ook mensen vertrekken met een weekendje rijden in een Jaguar F-Type, een bootcamp van personal trainer Dielke van Eeuwijk (de zoon van medeorganisator Dick van Eeuwijk) of een gesigneerd Ajax shirt. Lokale trots NEC blijft natuurlijk niet achter en ook daarvan is een shirt te bemachtigen.

Buiten het Wijchens succes is Culinair Doneren in meerdere delen van Nederland opgepakt: in minimaal 4 andere plaatsen zal er ook een editie plaats gaan vinden. Goirle, Vlijmen, Geldermalsen en de randstad zijn inmiddels de organisatie gestart. “Het lijkt me super om dit evenement nationaal te trekken en samen met mijn mede organisatoren moet dit gaan lukken! Maar nu eerst culinair genieten in Vesta!” aldus Tijs.

Voor de laatste tickets kunt u terecht op www.culinairdoneren.nl.

Bron: http://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20150215/culinair-doneren-bij-restaurant-vesta/

Share This

Share This

Share this post with your friends!