Selecteer een pagina

GOIRLE – Met nog maar één halve marathon in de benen gaat Goirlenaar Paul Heijlands (27) op 1 november voor het goede doel deelnemen aan de marathon van New York. Dat is tenminste de bedoeling.

Het hangt af van de activiteit die hij op tweede paasdag in het Jan van Besouw organiseert: ‘Culinair dineren/culinair doneren’.
Heijlands meldde zich aan voor de ‘Run for KiKa-marathon’ en is uitgekozen om mee te gaan naar Amerika’s grootste stad voor dat sportevenement. Daar staat wel tegenover dat hij 5.750,- aan sponsorgeld moet zien te werven. De vlucht, het deelnemersgeld en de overnachting zijn voor rekening van de organisatie.

Om het sponsorgeld bij ekaar te krijgen bedacht Heijlands, werkzaam bij een marketingbureau in Eindhoven, het concept. Samen met zijn broer Rob, die chef-kok is in een Tilburgs restaurant, werkte hij het plan verder uit. Vijf chef-koks, van wie twee uit Goirle, zijn bereid gevonden ieder een gerecht voor een vijfgangendiner voor hun rekening te nemen. Een sommelier verzorgt per gang de wijn.

Hij verteld dat ook de leveranciers helemaal gratis de ingrediënten leveren, waardoor er geen kosten zijn en het totale bedrag dat wordt ingezameld dus naar KiKa gaat. Het diner kost inclusief de wijnen en entertainment 69,- euro per persoon. Voor Heijlands betekent dit dat hij bijna negentig deelnemers moet hebben om zijn sponsorbedrag bij elkaar te krijgen. Het evenement wordt in de foyer van het Jan van Besouw gehouden. “Ik heb daar op 6 april plaats voor 150 deelnemers”.

Mocht hij al die plaatsen verkopen, dan levert dat het goede doel ruim 10.000 euro op.

In Wijchen organiseerde een vriend van hem deze activiteit en dat zorgde voor ruim tien mille voor het goede doel. Deze vriend staat in de lijst van sponsoren op de Run for KiKa-marathonpagina met die bedrag op de tweede plaats. Hij had er nog een veiling en een verloting aan toegevoegd en dat leverde extra geld op. “Ik ben daar ook mee bezig”. Zo is hij met meerdere personen, onder wie oud-buurman Gerben de Knegt, bedrijven, waaronder zijn sportschool, bezig om interessante attributen te verzamelen die ingezet worden bij de veiling en de verloting.

Op de vraag hoe sportief Paul Heijlands is, erkent hij dat hij eigenlijk niet zo’n langeafstandsloper is, maar meer een voetballer. Hij voetbalde bij V.O.A.B. Hij is bezig met een uitgekiend trainingsprogramma om zicht voor te bereiden op de ruim 42 kilometer die hij in november in New York moet afleggen.


Bron: Brabants Dagblad, vrijdag 20 maart 2015
Door: Ad van der Velde

Share This

Share This

Share this post with your friends!