Selecteer een pagina

Tijs Berens (25) uit Wijchen heeft een bijzondere manier bedacht om geld in te zamelen voor KiKa.

door Menno Pols, Gelderlander

NEDERASSELT – Wat hij mooier zal vinden, lopen door een vol restaurant Vesta of rennen door de straten van New York, kan Tijs Berens niet zeg gen.

 “Ik ben graag onder de mensen, dus ik zal van beide enorm genieten.”

Tijs is bezig een fikse happening op touw te zetten. Die er uiteindelijk toe moet leiden dat hij ruim honderd mensen lekker laat eten, (hopelijk) tienduizend euro ophaalt voor KiKa én met vrienden de marathon van New York loopt. Tijs is geboren en getogen in Wijchen. Momenteel studeer t hij marketing management aan de Tilburg University. Hij woont in Amsterdam, waar hij stage loopt bij telefoonmaatschappij Telfort.

“Ik heb een bewogen jaar achter de rug. Een familielid van mij is overleden aan kanker. Ik zat een paar maanden geleden met een vriend te borrelen, toen we ons afvroegen wat er nog op onze bucketlist (lijst met dingen die je per se nog wilt doen in je leven, MP) stond. De marathon van New York scoorde bij ons allebei hoog. Toen ontstond het plan om de marathon voor KiKa te lopen. Want kanker is erg, maar kanker bij kinderen is helemáál erg.”

KiKa, oftewel de Stichting Kinderen Kankervrij, zamelt geld in voor de bestrijding van kanker bij kinderen. De organisatie biedt mensen de mogelijkheid de marathon van New York of Londen te lopen als zij een bepaald bedrag aan sponsorgeld binnenbrengen.

“Wij hebben een manier bedacht die we Culinair Doneren noemen. Mensen betalen 55 euro en krijgen daar voor een avond met lekker eten, drinken en vertier.”

Tijs benaderde Frans Schoenaker, eigenaar van De Leurse Hof en sinds kort van restaurant Vesta in Nederasselt. Schoenaker besloot meteen om mee te doen.

“Het is een goed doel, en die jongen heeft het goed voorbereid”, zegt hij wijzend op Tijs.

“Ik stel het restaurant beschikbaar en mijn personeel werkt ook voor niets.”

Frans benaderde zijn leveranciers, die maaltijdingrediënten beschikbaar stellen. De Wijchense groen-teboer Tonnie van Eldijk levert de groente en het fruit.

“Omdat iedereen belangeloos meewerkt, is de opbrengst helemaal voor KiKa. Ik ga zelf mijn kamer in Amsterdam een maand onderverhuren. Ik slaap dan bij vrienden. Met het geld dat het oplevert betaal ik de reis naar New York.”

Bij het benefietdiner kunnen honderdtien mensen aanschuiven.

“Er zijn al 25 kaarten verkocht. Ik heb goede hoop dat het vol komt. En wat nou zo leuk is: de vriend met wie ik het bedacht heb, doet hetzelfde in Goirle. En inmiddels zijn er al vier andere plekken in het land waar het gebeur t. Met al die mensen gaan we samen lopen in New York. Het is fantastisch om zoiets als dit samen te doen. Het geeft zo veel energie!”

Bron: De Gelderlander 09/01/2015

Share This

Share This

Share this post with your friends!